четверг, 26 января 2012 г.

Սև շոկոլադն այնքան էլ օգտակար չէ. դիետոլոգներ

   Շոկոլադի սիրահարները, ովքեր կարծում են, որ սև շոկոլադն ամենաօգտակարն է, պետք է վերանայեն իրենց որոշումը, նշում են մասնագետները:

   Ընդունված է համարել, որ սև շոկոլադը նպաստում է ճնշման իջեցմանը և օգտակար է սրտի համար, գրում է The Daily Mail-ը:

   Սակայն, չնայած սև շոկոլադն իսկապես ավելի օգտակար է քան կաթնայինը կամ սպիտակը, այնուամենայնիվ, հակաօքսիդանտների շնորհիվ այն կալորիապես ավելի հարուստ է դառնում և պարունակում է ավելի մեծ քանակի ճարպ:

   Օրինակ 85% կակաոյի պարունակությամբ 40 գ սև շոկոլադը պարունակում է 227 կալորիա և 12 գրամ ճարպ: Իսկ նույն քանակությամբ կաթնային շոկոլադում առկա է 210 կալորիա և 7 գ ճարպ:

   Այսպես, դիետոլոգները խորհուրդ չեն տալիս օրական 1-2 կտոր սև շոկոլադից ավել օգտագործել:

Комментариев нет:

Отправить комментарий