Շոկոլադի սիրահարները, ովքեր կարծում են, որ սև շոկոլադն ամենաօգտակարն է, պետք է վերանայեն իրենց որոշումը, նշում են մասնագետները: Ընդունված է համարել, որ սև շոկոլադը նպաստում է ճնշման իջեցմանը և օգտակար է սրտի համար, գրում է The Daily Mail-ը: Սակայն, չնայած սև շոկոլադն իսկապես ավելի օգտակար է քան կաթնայինը կամ սպիտակը, այնուամենայնիվ, հակաօքսիդանտների շնորհիվ այն կալորիապես ավելի հարուստ է դառնում և պարունակում է ավելի մեծ քանակի ճարպ: Օրինակ 85% կակաոյի պարունակությամբ 40 գ սև շոկոլադը պարունակում է 227 կալորիա և 12 գրամ ճարպ: Իսկ նույն քանակությամբ կաթնային շոկոլադում առկա է 210 կալորիա և 7 գ ճարպ: Այսպես, դիետոլոգները խորհուրդ չեն տալիս օրական 1-2 կտոր սև շոկոլադից ավել օգտագործել:
четверг, 26 января 2012 г.
Սև շոկոլադն այնքան էլ օգտակար չէ. դիետոլոգներ
Подписаться на:
Комментарии к сообщению (Atom)
Комментариев нет:
Отправить комментарий